Tuesday, August 26, 2008

Suoknuutin treenit


Käytiin tänään treenaamassa Jaakko Suoknuutin vetämässä treeneissä. Ratapiirros yllä.

Ensimmäinen treenauksen paikka tuli muurilla 9, kun yritin kääntää Viljoa poispäin käännöksellä siinä kunnolla onnistumatta. Etumatkaa hieman sain vaihtamalla valssin hypyn 7 takana persjätöksi. En saanut Viljoa kuitenkaan käännettyä tarpeeksi ja ahdoin sen päälle jolloin sillä tuli kiire alta pois ennen muuria. Lopulta yritin sylkkärillä jolloin homma onnistui jotenkuten, muttei silläkään oikein kunnolla.

Hypyllä 11 yritin ensin lähettää Viljon takaakiertoon ja valssata hypyn edessä, mutta tuolloin Viljo karkasi hypylle 7 koska jäin paikoilleni pyörimään. Kun vaihdoin pakkovalssiin hypyn 11 takana ja lähdin juoksemaan puomille ajoissa, homma toimi ihan eri tavalla.

Seuraava harjoittelun paikka tuli pujottelulla 13. Ekan kerran pujottelu meni ok, mutta hitaasti. Yritimme saada Viljoon vauhtia hieman vedättämällä käsi koiran edessä (tasaisesti), Viljo meni epävarmaksi ja alkoi jättämään keppejä välistä. Osa syynä voi olla myös keppien metallijalat, jotka sattuivat siellä täällä askelluksen puolelle. Nopeutta saatiin kuitenkin loppujen lopuksi paljon lisää, ja keppien jälkeinen persjättökin onnistui kun muistin kuvitella että kepit jatkuvat kaksi keppiä viimeisen kepin jälkeen.

Putkelta 16 putkelle 17 oli taas kinkkisempi juttu. Oma liikkeeni veti koiran A:lle kun hain koiran putken 16 suulta ja kiirehdin eteenpäin jotta ehdin putken 17 jälkeiselle hyppykuviolla ajoissa. Kasvattamalla sivuetäisyyttä putkeen 16 ja maltti odottaa kunnes koira on tullut ulos (sekä sen jälkeen liike seuraavaan putkeen päin) korjasi ongelman.

Hypyllä 19 yritin sylkkärillä viedä koiraa esteen taakse, mutta loppujen lopuksi tässä toimi paremmin lähettää koira esteen toiselta puolelta takaakierrolla. Näin ehdin myös paremmin hypyn 21 eteen tekemään valssin ja lähettämään koiran putkeen 22.

Kepeillä 22 unohdin taas ne kaksi viimeistä kuvitteelista keppiä ja Viljo tuli liian aikaisin pois. Pitemmälle viemällä ongelma korjaantui.


Plussat
- kontaktit ok, muistin jopa palkita epäsäännöllisesti
- Viljo hakeutui putkeen 16 hyvin
- Viljon vire pysyi hyvänä

Treenattavaa
- pitää oppia antaa koiralle tarpeeksi tilaa, viedä sylkkärissä koira oman linjan ohi ennenkuin lähtee itse eteenpäin
- kepeillä vedätystä ja koiran tukemista (sekä etäisyys!)
- pitää muistaa oman liikkeen suunta

No comments: