Wednesday, September 06, 2006

Treenit 6.9.06

Elina soitti juuri parahiksi kaveriksi treenaamaan kentällemme, ja uuden treeni-innostuksen vallassa loin loistavan yksityiskohtaisen, yksilöidyn mutta muokattavan treeniohjelman tälle päivälle.

Tiesin jo etukäteen että ykköstreeni on Viljolle haastava, olinhan samasta aiheesta harkannut jo kerran aiemminkin. Nyt kuitenkin pilkoin harjoituksen niin pieniin osiin kuin vain pystyin, niin johan alkoi edistystä tulla. Viimeksi siis yritin suoraan kääntää Viljoa hypyltä editseni hypylle, eikä pieni kuulapääraukkaparka <3 tietenkään voinut ymmärtää mitä halusin.

Nyt pääsin suunnitellulla kymmenellä onnistuneella toistolla eteenpäin, jopa niin pitkälle että treenisuunnitelmaani piti jatkaa siten että nostin toisen esteen ensimmäisen viereen. Mutta taas yritin haukata liian suurta palaa kerralla. Kun Viljon piti hypätä toinen este ja seurata kättä/namin lentoa samanaikaisesti, ei hommasta tullutkaan taas mitään. Joten otin riman kokonaan pois, ja ohjasin Viljon siis pelkästään siivekkeiden välistä. Kun tässä tuli 10 peräkkäistä onnistunutta toistoa (tein yhteensä toistoja/yrityksiä varmaan 25 kpl) laitoin riman siivekkeiden jalasten päälle (n. 5 senttiä maasta). Taas 10 onnistunutta toistoa, tällä kertaa homma onnistui ihan ensimmäisellä kerralla. Nostin riman minien alimpaan korkeuteen ja vaihdoin namista namisukkaan (=parempi näkyvyys). Tällä toistin 5 kertaa, kaikki onnistuen. Päätin jättää homman hautumaan ja ensi kerralla tehdään sama homma toiseen suuntaan.

Toinen treeni jonka ehdin tehdä oli puomin kontaktiharjoitus. Koska kisoissa Viljo loikkaa kontaktin vaikka kotona/harkoissa se tekee ne loistavasti two-on-two-off metodilla, päätimme Elinan kanssa kokeilla houkutusta jonkin matkaa puomista. Nami lautasella näyttää toimivan tässä vaiheessa loistavasti, saatiin Viljollekin hinku jatkaa puomilta eteenpäin. Apuohjaaja kuitenkin stoppaa hihnasta koiran matkan jos se yrittää poistua kontaktilta. Kun Viljo oli nätisti oikeassa paikassaan, palkkasin kädestä namilla, kävin hakemassa namikupin ja annoin Viljon syödä namin kupista, yhä vieläkin kontaktilla seisten. Sitten koiralle annettiin lupa poistua. Toistoja päästiin tekemään noin viisi kunnes namit loppuivat.

Alku oli kuitenkin lupaava, nyt kun jaksaisi pari kertaa viikossa käydä treenaamassa noita juttuja (kymmenisen toistoa per kerta) niin parissa kuukaudessa on saatu aikaan vajaa parisataa toistoa joka toivottavasti riittää Viljolle uuden oppimiseen.

Kolmos ja nelostreenit jäävät odottamaan seuraavaa treenikertaa. Alustavasti sovittiin seuraava harkkakerta perjantaiksi.

No comments: