Wednesday, January 27, 2010

Tokoilua lämpimässä hallissa

Aika vähän on tullut harjoiteltua joulun ja uuden vuoden aikaan, mutta heti kun saatiin taas ohjattu treenikerta aikataulutettua niin oli pakko ottaa itseään niskasta kiinni. Seuraamista on aika mahdoton treenata nyt sisätiloissa, mutta onneksi Viljo imuttaa kiinni namikäteen ihan ilman harjoitteluakin ;D (ja onhan se joskus osanut oikeasti seuratakin...).

Sivulletuloon vaaditaan vielä selkeästi käsinäyttöä, muuten se sujahtaa helposti oikealta puolelta ja takaa vanhaan malliin. Luoksetulossa alkaa olla oma maha tiellä niin etten näe missä asennossa koira istuu edessäni ilman kumartelua (jota ei tietenkään saisi tehdä). Nyt harjoitellaankin sohvalla istuen sitä lähelle tuloa ja suoraan istumista. Paikallaolossa etutassut tuppaavat vielä tekemään pientä liikettä siihen suuntaan mihin koiran pää kääntyy jos liikun sen takana, liikkumattomuutta pitää vielä kovasti vahvistaa.

Alunperin oli tarkoitus tällä kertaa kokoontua meillä (aurattu kenttä), mutta pakkaslukema oli sen verran korkea että saatiin hätäratkaisuna vuokrattua tunti Showmedian uudesta kokous- ja näyttelytilasta. Tila olikin ihana: lämmin, valoisa, avara ja mattopohjainen. Ja kun kulut jakaa ryhmän kesken, hintakin oli vielä ihan kukkarolle sopiva.

Ensin katsottiin luoksetuloa, Viljo pakitti aavistuksen verran, mutta antoi kouluttajan tulla kuitenkin hyvin koskemaan ja pysyi istumassa vierelläni. Paikallaoloa otettiin varmuuden vuoksi kaikkien kanssa ihan lyhyellä matkalla, hihnan etäisyydellä. Viljo pysyi hyvin maassa vaikka mentiin edestakaisin koiran vierelle ja eteen. Vielä pitää kuitenkin vahvistaa sitä ettei tarvitsisi tuotakaan vähää jutella koiralle (multa tulee vaistomaisesti kehu kun vaihdan asentoa).

Luoksetulossa harjoiteltiin erikseen lyhyellä matkalla sitä oikeaan asentoon tulemista ja pitkällä matkalla sitä että koira malttaa edessä odottaa vapautuskäskyä/tms ilman että se alkaa pomppia ja tarjota käytöksiä. Tässä on itsellä taas oppimista jotta ei liian aikaisin palkitse, juttele koiralle ja vaatii sitä oikeaa asentoa ennen palkkaa.

Seuraaminen meni kivasti vaikkei olla harjoiteltukaan, nyt kokeiltiin sitä että käden asento siirtyy koiran nenän edestä etureidelle. Viljo seurasi kivasti hyvällä kontaktilla, vaikkakin mielestäni liian kaukana. Kouluttajan mukaan kuitenkin ihan ok etäisyydellä noin pienelle koiralle.

Lopuksi vielä juteltiin miten lähdetään opettamaan noutoa (vaikkei se vielä alokasluokassa tulekaan), ja siinä onkin mulle opettelemista sillä en ole osanut sitä mansseille opettaa vaikka olen joskus muka yrittänytkin. Nyt uusilla ohjeilla kokeillaan onnistuisiko.

Nuo ohjatut kerrat on kyllä mukavia, tulee aina sellainen innostus koko hommaan (kun nyt on koira joka selkeästi haluaa tehdä ja tokoaminen on mukavaa sen mielestä ;D) että jaksaa treenatakin. Ensi viikolla kokoonnutaan taas samaan halliin, nyt kylläkin vain ryhmän kesken ilman kouluttajaa. Kunpa vain tulisi jo kevät ja pääsisi ulos treenaamaan niin voisi tehdä noita tilaa vaativiakin liikkeitä vähän paremmin!

No comments: